NA POT SEDMIH SLAPOV V OKOLICI BUZETA

Tokrat se bomo pridružili Planinski skupini Bazovica z Reke in nam že znanemu vodniku, ki nas vsako leto vodi po otoku Krku, Darkotu Moharju. Podali se bomo na eno najlepših pohodnih poti Iste, pot sedmih slapov na rekah Mirna in Draga. Krožna pot se začne in konča v Buzetu.

KDAJ: V soboto, 20.1. 2024

ODHOD: ob 07.45 iz Postojne (parkirišče pred Primorko). Iz Pivke je lahko glede na zanimanje skupni prevoz z avtomobili ali ob dovolj prijavljenih kombi.

POVRATEK: okoli 16.00 ure.

TEŽAVNOST: Izlet je primeren za vse, ki so vajeni 6 ure hoje. Krajši odsek je strm in opremljen s tehničnimi pomagali (klini, zajle). V mokrem je tura precej spolzka, zato so potrebni čevlji z dobrim profilom, priporočljive tudi pohodne palice. Odvisno od vodnih razmer se turo lahko skrajša!

POTREBNA OPREMA: Nahrbtnik, nepremočljivi planinski čevlji, topla oblačila, rezervna majica, bunda, šal, kapa, rokavice, pohodne palice, osebni dokument za prehod meje.

HRANA in PIJAČA: topel čaj, obrok(i) iz nahrbtnika.

VODJA: Marija Kuhar (041 663 117)

CENA IZLETA: 10 – 15 EUR, odvisno od števila udeležencev.

PRIJAVE: najkasneje do četrtka, 18.1.2024, do 12. ure na elektronski naslov: marija.kuhar.ku@gmail.com ali na telefon 041 663 117. Število mest je omejeno.

V primeru slabega vremena bo izlet odpovedan, o čemer vas bomo obvestili najkasneje v petek 19.1.2023.