Otok Krk

KDAJ: V nedeljo, 19. 3. 2023

ODHOD: - 7:45 z avtobusne postaje pri OŠ A. Globočnika v Postojni (pri Primorki) - 8:00 z avtobusne postaje v Pivki (pri Krpanovem domu)

POVRATEK: v popoldanskih urah

TEŽAVNOST: Tura je lahka, hoje 3 do 4 ure, vzpon/spust 300 višinskih metrov. Ob poti bomo pogledali osamelo skalo Baba, se sprehodili po romantični zgornji dolini Vele rike in si ogledali njen izvir, enako tudi veliki hrast ob izviru. Z vrha Malega Hlama sežejo razgledi na vse strani. Z vrha se bomo spustili do glavne ceste Krk – Vrbnik na področje Misučajna - velika lokva, zelo stari koprivovec (kostela, celtis australis), etnološki objekti - poljske hišice, suhozidi, mrgari.

OPREMA: Nahrbtnik, planinski čevlji, pohodne palice, rezervna oblačila

HRANA in PIJAČA: Po lastni izbiri iz nahrbtnika (voda, sendviči, …); kosilo bo po končanem pohodu v gostilni v Vrbniku. Ob prijavi navedite, če boste naročili kosilo.

VODJA: Valentina Posega (telefonska številka 041 743 363)

CENA IZLETA: od 15 do 20 eur (odvisno od števila prijavljenih) in kosilo 15 eur

PRIJAVE: najkasneje do nedelje, 12. 3. 2023, na zgornjo tel.številko ali na elektronski naslov: valentina.posega@pdpostojna.si

V primeru slabega vremena bomo izlet odpovedali in vas o tem pravočasno obvestili. Naša spletna stran je www.pdpostojna.si.

Se vidimo!