na Pokljuko na tek na smučeh

Pokljuka je raj za smučarske tekače. Verjetno jo vsi bolj poznamo po biatlonskem centru na Rudnem polju, kjer organizirajo mednarodne biatlonske tekme. Na Pokljuki je ob ugodnih snežnih razmerah urejenih več kot 50 km prog. Trenutno je snega še več kot pol metra in je večina teh prog še vedno vzdrževanih. Startali bomo z Rudnega polja in nato oddrsali proti planini Javornik, naredili nekaj krogov po planini ter se vrnili nazaj. Kdor bo še pri močeh, se bo lahko preizkusil na tekmovalni progi, ki poteka od Rudnega polja proti planini Konjščica oz. Uskovnici.

KDAJ: V soboto, 26. 3. 2022

ODHOD:

  • 08.00 iz Pivke (avtobusna postaja pri Krpanovem domu),
  • 08:20 Postojne (pred Primorko).

POVRATEK: med 15.00 in 16.00 uro.

TEŽAVNOST: Izlet je primeren za vse, ki ste si že kdaj nataknili smuči tako za drsalno kot klasično tehniko.

POTREBNA OPREMA: Tekaška oprema (smuči, čevlji, palice), oblačila primerna za tek na smučeh, nahrbtnik, rezervna oblačila, kapa, rokavice, sončna očala, zaščitna krema proti soncu.

HRANA in PIJAČA: topel čaj, obrok(i) iz nahrbtnika ali obrok v Hotelu Center na Rudnem polju.

VODJA: Rajko Česnik (041 777 870)

CENA IZLETA: 15 do 20 EUR, odvisno od števila udeležencev.

PRIJAVE: najkasneje do četrtka, 24. 3. 2022, do 10. ure na elektronski naslov: rajces@gmail.com ali na telefon 041 777 870.

Ob prijavi obvezno navedite:

  • Če imate opremo. V kolikor je nimate, vam jo bomo mi priskrbeli - oziroma si jo lahko izposodite v Hotelu Center na Rudnem polju (najem kompleta smuči, palic in čevljev za cel dan je 15 €).

V primeru slabega vremena bo izlet odpovedan, o čemer vas bomo obvestili.

Izleta se lahko udeleži le zdrava oseba, ki izpolnjuje pogoj PCT, za otroke veljajo enaki pogoji kot za šolo, in:

  • V zadnjih 14 dneh ni kazala nobenih znakov okužbe s SARS-CoV2, ni imela kateregakoli od naslednjih simptomov/znakov: povišana telesna temperatura, kašelj, glavobol, slabo počutje, boleče žrelo, nahod, težko dihanje (občutek pomanjkanja zraka), motnja vonja in okusa, driska oz. je bila v tem obdobju zdrava;

  • V zadnjih 14 dneh ni bila z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS CoV2. Če se je z navedenimi simptomi srečal član ali članica vašega gospodinjstva, prosimo ostanite doma.