na Nanos čez Maj

V počastitev Dneva planincev in Dneva slovenskega športa, Planinsko društvo Postojna vabi planince Meddruštvenega odbora Primorske, na pohod

na Nanos čez Maj

v soboto 19.09.2020.

Letos nam je Corona požrla Dan planincev, ki bi moral biti, kot že nekaj let, na začetku visokogorske planinske sezone v mesecu juniju. Ker še vedno obstajajo omejitve glede druženja in prireditev, smo se na poziv PZS odločili, da se v počastitev dneva podamo na Nanos iz Stran. Ker pa je datum zelo blizu novega državnega praznika, Dneva slovenskega športa, bomo z rekreativno dejavnostjo počastili tudi tega.

Po nemarkirani poti gremo na Maj in naprej nad Votlo steno Nanosa do Nanoškega okna in na Suhi vrh. Od tu gremo v kočo, pa dol v Razdrto, če pa nas karkoli zmoti, se lahko spustimo po markirani poti nazaj v Strane. Vzpona do Suhega vrha je cca 2h, potem pa še 2h do koče in 1 h v Razdrto. Pijača in malica iz nahrbtnika in seveda v koči.

Prevoz bo v lastni režiji, dobimo se v Razdrtem ob 7.00 na parkirišču in se z delom voznega parka prepeljali do Stran, eni avtomobili bi pa v Razdrtem počakali na povratek.

Prijave: do četrtka do 20:00 ure Mariji Kuhar tel: 041 663 117. Prijave so potrebne vsaj za to, da vemo koliko vodnikov potrebujemo.

Vabljeni tudi vodniki ostalih društev našega MDO-ja

Vodja: Marija Kuhar