na Nanos čez Maj

V počastitev Dneva planincev in Dneva slovenskega športa, Planinsko društvo Postojna vabi planince Meddruštvenega odbora Primorske, na pohod na Nanos čez Maj

Letos nam je Corona požrla Dan planincev, ki bi moral biti, kot že nekaj let, na začetku visokogorske planinske sezone v mesecu juniju. Ker še vedno obstajajo omejitve glede druženja in prireditev, smo se na poziv PZS odločili, da se v počastitev dneva podamo na Nanos iz Stran. Ker pa je datum zelo blizu novega državnega praznika, Dneva slovenskega športa, bomo z rekreativno dejavnostjo počastili tudi tega.

Po nemarkirani poti gremo na Maj in naprej nad Votlo steno Nanosa do Nanoškega okna in na Suhi vrh. Od tu gremo v kočo, pa dol v Razdrto, če pa nas karkoli zmoti, se lahko spustimo po markirani poti nazaj v Strane. Vzpona do Suhega vrha je cca 2h, potem pa še 2h do koče in 1 h v Razdrto. Pijača in malica iz nahrbtnika in seveda v koči.

Prevoz bo v lastni režiji, dobimo se v Razdrtem ob 7.00 na parkirišču in se z delom voznega parka prepeljali do Stran, eni avtomobili bi pa v Razdrtem počakali na povratek.

Prijave: do četrtka do 20:00 ure Mariji Kuhar tel: 041 663 117. Prijave so potrebne vsaj za to, da vemo koliko vodnikov potrebujemo.

Vabljeni tudi vodniki ostalih društev našega MDO-ja

Vodja: Marija Kuhar