Po poteh nekdanjih kontrabantarjev (prestavljen)

Pohod in kolesarjenje v nedeljo, 7. julija 2019 14.7.2019 v sodelovanju s Turističnim društvom Postojna v sklopu Furmanskega praznika.

Start pohoda in kolesarjenja bo ob 8.00 uri s prireditvenega prostora Furmanskega praznika (zborno mesto je pod mostom, pred tablami Park Postojnska jama).

INFORMACIJE ZA POHODNIKE

Hoje bo za približno 3 ure. Za pohod je priporočljiva lahka pohodna obutev, oblačila primerna vremenu, zaščita proti soncu, dovolj tekočine in kakšen prigrizek. Povzpeli se bomo na Sovič, nato pa nadaljevali čez Ravbarkomando mimo Pivke jame, skozi kamp do Velikega Otoka in nazaj na izhodišče. Za pohod so zaželene prijave na tel. št. 041 663 117 (Marija Kuhar) ali na e-naslov: marija.kuhar.ku@gmail.com.

INFORMACIJE ZA KOLESARJE

Kolesarili bomo 20 km (približno 3 ure). Priporočljivo je kolo s sprednjim vzmetenjem in s profiliranimi gumami. Čelada je obvezna. Po potrebi kolesarska očala, kolesarske rokavice, rezervna zračnica, zadostna količina hrane in pijače. Kolesarili bomo čez Sovič do Ravbarkomande in naprej do Lohače, mimo Studenega in Belskega do replike jambora pri Erazmu ter čez Zagon in Veliki Otok na izhodišče. Za kolesarjenje so obvezne prijave na tel. št. 041 208 387 (Tomaž Penko) ali e-naslov: tomaz.penko@gmail.com.

Program ostalih dogodkov Furmanskega praznika je objavljen na spletni strani Turističnega društva Postojna (Program prireditve).

V imenu PD Postojna in TD Postojna vam želimo prijeten pohod in kolesarjenje.

V primeru slabega vremena pohod in kolesarjenje odpadeta. O tem boste obveščeni na naši spletni strani www.pdpostojna.si najkasneje v soboto, 6. julija 2019.