Grobničke Alpe (odpovedan)

Izlet je odpovedat zaradi napovedi sneženja. Hvala za razumevanje!

Izlet bo enodneven, gremo v nedeljo 5.5. odhod iz Postojne ob 6.00 uri, iz Pivke 6.20. Povzpeli se bomo na najvišji vrh Obruč 1376m. Cena izleta 25 €, možnost toplega obroka v koči (40 kun).

Prijave, na tel. št. 041 597 151 (Neva Šemrov), do 2.5. do 18 ure oziroma do zasedbe mest v avtobusu.

KDAJ? 27.04. - 28.04.2019 (2 dni) 04.05. - 05.05.2019 (2 dni)

ODHOD

  • Postojna: 6.00 s parkirišča pred Primorko
  • Pivka: 6.20 z avtobusne postaje
  • POVRATEK: 28.04. v večernih urah.
  • TEŽAVNOST: Izlet je primeren za vse, ki imajo kondicije za 6-8 ur hoje dnevno.

Začnemo v vasi Podkilavac

  1. dan: Mudni dol – težji pristop na Grobničke alpe, obvezna čelada (spominja na Malo Paklenico samo vse je bolj majhno), ali vzhodni greben – lažji pristop z zelo lepim razgledom, pot nadaljujemo proti Nebesom, Primorskemu Kleku in Črnemu vrhu in krožno proti planinskemu domu Hahliči . Možnost je tudi vse naštete vrhove izpustiti in iz doline naravnost do koče.
  2. dan: Vzpon na najvišji vrh Obruč 1376 mnv in krožno čez Pakleno, Suhi vrh in Fratar nazaj do koče. Spust v dolino Smeri in dolžina poti se lahko spremenijo glede na vremenske ali kondicijske pogoje. Ob razpoložljivosti vodnikov se delu skupine lahko omogoči sprememba poti.

POTREBNA OPREMA: Nahrbtnik, planinske palice, planinski čevlji z rebrastim podplatom, več plasti oblačil, ki jih lahko po potrebi slečete, rezervna oblačila za preoblačenje, topla oblačila za zvečer ali slabo vreme, zaščita proti soncu (kreme, sončna očala, pokrivalo za na glavo), rjuha za spanje v koči, ostalo, brez česar ne morete zdržati dva dni. Čelada je potrebna za Mudno dol. Čelada bo za tiste, ki nimajo lastne, na razpolago s strani društva. Izposoja je brezplačna.

PRENOČEVANJE, HRANA: spimo v planinski koči Hahliči, tam imamo tudi 1.dan zgodnjo večerjo – enolončnica z mesom ali brez, zjutraj zajtrk in ob povratku 2. dan še kosilo – tudi enolončnica z mesom ali brez.

Obvezno si je treba urediti dodatno zdravstveno zavarovanje za tujino (ZZZS) in članarino PZS, ki zagotavlja nezgodno reševanje (tudi) v tujih gorah in cenejše prenočevanje v kočah. Priporočljivo je nezgodno zavarovanje za tujino, ki si ga vplača vsak sam. Za prestop meje in registracijo nastanitve je obvezna osebna izkaznica ali potni list.

CENA: 40 €, ob polnem avtobusu, a največ 45€. V ceni so všteti prevoz, zgoraj navedeni obroki in še dva ćaja

PRIJAVE: do zapolnitve mest na telefon 041 597 151 ali po elektronski pošti neva.semrov@pdpostojna.si. Mesta so omejena z mesti prenočišč v koči. Prijave sprejemam do torka 30.04.2019 dopoldan.

V primeru slabega vremena bo izlet odpovedan, ali pa preložen za en teden o čemer se bomo dogovorili in vas bomo obvestili na spletni strani društva, prijavljene pa tudi po telefonu, najkasneje do torka, 30.04.2019 dopoldan.

VODJA: Neva Šemrov (tel. 041 597 151).