SPOMLADANSKI KRAS

Turnokolesarski odsek PD Postojna vas vabi na vodeno kolesarsko turo po spodnjem Krasu.

KDAJ: v nedeljo, 15. maja 2022

ZBIRNO MESTO: Komen (20 km iz Sežane), pred OMV črpalko, ob 9:00 (odhod 9:30).

DOLŽINA TURE: 30 km SKUPNI VZPON: ca 450 vm ZAHTEVNOST: kondicijsko ne zahtevna tura (vzpon do V3, spust do S3) TRAJANJE: poldnevna tura (do ca 13:30)

OPIS POTI: Zapeljali se bomo skozi manjše kraške vasi Lipa, Temnica, Kostanjevica, po asfaltnih in makadamskih poteh, mogoče bomo kje naredili tudi kakšen korak peš. Ustavili se bomo tudi ob kakšni kraški zanimivostih. Kolesarska avantura po spodnjem Krasu ne bo naporna, zato vabljeni tudi tisti, ki šele začenjate s kolesarsko sezono.

OPREMA: Tehnično brezhibno gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna!), rokavice, rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina hrane in pijače.

PRIJAVE IN INFORMACIJE: Prijave so obvezne, sprejemamo jih do zapolnitve mest, na tel. št. 031 787 345 (Nataša, TKV I) ali po e-pošti na naslov: nahaha1@gmail.com.

S prijavo potrjujete, da se zavedate zahtevnosti ture in da izpolnjujete zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost. Dolžan je upoštevati cestno prometne predpise ter navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura odpovedana, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov. TURNOKOLESARSKI ODSEK PD POSTOJNA