Nanos (Abram)

KDAJ: V NEDELJO, 15.9.2019

ZBIRNO MESTO:

Na parkirišču pri »Okrepčevalnici Prepih« oz. pri kozolcu »Toplar«, Belsko 1a, 7 km iz Postojne, ob glavni cesti Postojna - Predjamski grad, ob 8:45 (ODHOD 9:00).

TRAJANJE: 6-7 UR

DOLŽINA: 50 KM

VZPON: CCA 1000 M

PODLAGA: makadam, kolovoz, asfalt

TEŽAVNOST: KONDICIJSKO zahtevna tura zaradi dolžine, vzpon V2, spust

S2 (delno S3)

OPREMA:

  • tehnično brezhibno gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem,

  • kolesarska čelada (obvezna!), rokavice, očala, primerna oblačila (rezervna/topla),

  • rezervna zračnica primerna kolesu,

  • zadostna količina hrane in pijače.

OPIS POTI:

Od kozolca »Toplar«, mimo katerega je potekala t.i. Jamborna (Furmanska) cesta, nas čaka najprej 3 km vožnje po asfaltu do vasi Bukovje, kjer zavijemo v gozdove Nanosa in po makadamski cesti, ki se zmerno vzpenja, kolesarimo v smeri Abrama. Na cca 16 km zavijemo na t.i. “Pot ob ledenikih” ter zaokrožimo do kmetije Abram, kjer pozdravimo medveda Mitkota ter si privoščimo krajši oddih. Vrnemo se v smeri Bukovja, vendar se cca 7 km pred vasjo še enkrat na kratko vzpnemo v pogorje Nanosa, nato sledi spust do Šmihela ter po asfaltu mimo pastirčka Jakoba do zbirnega mesta.

PRIJAVE IN INFORMACIJE:

Prijave so obvezne, DO SOBOTE, 14.9.2019, DO 15. URE, na mob. št. 031 787 345 (Nataša, TK vodnica). S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura odpovedana, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

ŽELIMO VAM VARNO KOLESARJENJE IN VELIKO UŽITKOV!

TURNOKOLESARSKI ODSEK PD POSTOJNA.