MTB tura na Nanos

Kdaj: Sobota 31.8.2019
Dolzina ture: 55 km
Vzpon: 1250 m
Podlaga: večinoma makadam, delno asfalt in kolovoz
Težavnost: kondicijsko zahtevna tura V3, S3
Trajanje: 6-7 ur

Opis: Zbor udeležencev ob 7.30 pri okrepčevalnici Prepih, Belsko 1a (pri kozolcu toplarju).

Start ob 8.00 uri. Skozi Belsko in Bukovje se zapeljemo v prostrane gozdove Nanosa. Sledi dolg zložen makadamski vzpon do najvišje točke pri Suhem Vrhu. Po krajšem spustu zapeljemo na gozdno vlako. Na določenih mestih bomo sestopili s kolesa in ga na krajših odsekih potiskali. Sledi spust in kratek vzpon do koče na Nanosu, kjer bo potekala zabava ob praznovanju jubileja 70 let koče. Vračamo se mimo kmetije Abram, kjer po krajšem vzponu sledi se dooolg spust do izhodišča.

Oprema: Tehnično brezhibno gorsko kolo z vsaj prednjim vzmetenjem ter profiliranimi gumami, čelada (obvezna), rokavice, očala, vremenu primerna oblačila, rezervna zračnica, tlačilka ter zadostna količina pijače. Možnost okrepčila bo pri koči.

Prijave in informacije: Udeležba na turi je brezplačna. Turo vodita vodnika PD Postojna, Mitja Kristan in Matej Škrlj. Prijave do 30.8. na telefonski stevilki 041 925 499 Mitja ali 031 713 463 Matej.

Z prijavo udelezenec potrjuje sposobnost udelezbe na turi z opisano težavnostjo. Udelezenci so dolzni upostevati in spostovati odlocitve vodnika.