Turnokolesarski izlet po poteh mlinov ob reki Pivki

Turno kolesarski odsek PD Postojna vabi na letošnji prvi voden kolesarski izlet po poteh mlinov ob reki Pivki.

Kdaj: Nedelja, 24.3.2024, ob 10.00 uri Zbirno mesto: Parkirišče pod Slovensko vasjo Trajanje: s postanki približno 3 do 4 ure

Opis: Trasa je dolga približno 30 km, premagali bomo cca 400 višinskih metrov. Prevozili jo bomo v počasnem tempu, primernem letnemu času. Vozili bomo po kolovozih, gozdnih poteh, stezah in makadamu. Pot je primerna za gorska kolesa z grobo profiliranimi gumami in vsaj prednjim vzmetenjem. Na poti je le en krajši zahteven spust, ki ga bomo prehodili, ostala trasa pa je tehnično nezahtevna. Udeleženci morajo biti vajeni vožnje po razgibanem in kamnitem terenu. Obvezna je uporaba čelade, v nahrbtniku pa naj bodo rezervna zračnica, po osebni potrebi čokoladica ali sendvič, dovolj pijače ter oblačila primerna dnevni temperaturi.

Kaj bomo videli? Od Slovenske vasi bomo sledili toku reke Pivke in si ogledali lokacije ter ostanke starih mlinov in žag, ki so v preteklosti predstavljali pomembno dejavnost na pivškem. Vračali se bomo mimo posestva Bile, se povzpeli na razgledni Okroglek, od koder je najlepši pogled na Petelinjsko jezero. Poiskali bomo ruševine cerkvice Sv. Marjete ter si ogledali vhod v Matijevo jamo… vmes pa uživali v svežem zraku in gozdnih poteh.

Število udeležencev je do 12 oseb, prijave so obvezne na mtjkristan@gmail.com ali 041 925 499 - Mitja, kjer dobite dodatne informacije. Udeležba je brezplačna. Vabljeni! V primeru slabega vremena (dežja) bo tura prestavljena.

Lep pozdrav, Valentina