Kolesarski izlet po Čičariji

KDAJ: Nedelja 15.03.2020

ZBIRNO MESTO: Vas Brest, na začetku vasi pri studencu ob 9.30 uri, odhod 9.45 uri

TRAJANJE: cca 4 ure (z postanki)

DOLŽINA: 25 km

VZPON: 480 m

PODLAGA: Asvalt 22 km, makadam in kolovoz 3 km.

TEŽAVNOST: Krajši asvaltni vzpon S2, spust S1, S2

OPREMA: Brezhibno gorsko ali treking kolo z profiliranimi gumami, obvezna čelada, rokavice, očala, rezervna zračnica, zadostna količina pijače, ustrezna oblačila, dokument za prestop državne meje.

OPIS: Poti ki jo bomo odpeljali je ime 5 izvirov Čičarije in je namenjena spoznavanju tega zanimivega predela Istre. Dejansko se bomo pri kolesarjenju skozi številne vasi ustavili pri 5 studencih pitne vode ki priteka izpod hriba Žbevnica. Ostalo naj bo presenečenje. Kot obljubljeno nas čaka kulinarični zaključek na turizmu Ivančić, kjer so kolesarji več kot dobrodošli.

PRIJAVA: Prijave so obvezne do sobote 14.3.do 18 ure na številko 041 925 499 ali mtjkristan@gmail.com Mitja Kristan TK vodnik pri PZS. Z prijavo udeleženec potrdi, da je seznanjen z težavnostjo ture, ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženci vozijo na lastno odgovornost, po predpisih, in so dolžni upoštevati vodjo ture. V primeru slabega vremena bo tura odpovedana, vsi prijavljeni bodo obveščeni.