PLANINSKI POHOD NA GLÖDIS (3206m), KEESPOPF (3081m).

Glödis in Keeskopf sta tritisočaka v Schobergruppe, delu visokih tur, ki leži severno od Lienza in južno od Velikega Kleka, ki se dvigata nad zatrepom doline Debanttal.

KDAJ: V soboto, 10.8.2019

Zbor bo ob 2.30 uri na stari avtobusni postaji v Sežani (nasproti Občine). V Postojni se dobimo ob 2:00 na parkirišču pri PTC Primorka.

Od tu se bomo z avtobusom odpeljali do Seichenbrunna (1686m), kjer se začne naš pohod. Najprej se bomo vzpeli do koče Lienzerhütte na 1977m, kjer se bomo razdelili na lažjo in težjo skupino. Težja se bo povzpela na Glödis, lažja pa na Keeskopf. Na Glödis vodi zelo zahtevna zavarovana pot, ki je še dodatno začinjena z visečim mostom. Po težavnosti je primerljiva z ZZ potmi pri nas (npr. Kopiščarjeva na Prisojnik). Lažja skupina se bo podala na Keeskopf, na katerega vodi lahka pot, ki pa je še vedno dolga in kondicijsko naporna.

Dolžina ture: Obe turi sta dolgi in naporni, čas hoje je okoli 9 ur.

Oprema: planinski čevlji, vetrovka, kapa, rokavice, zaščita pred soncem, rezervna majica, oprema za dež, čelada, (možna izposoja na društvu) planinska izkaznica z letošnjo nalepko, hrana in pijača iz nahrbtnika ali na planinski koči. Težja skupina obvezno potrebuje še plezalni pas in samovarovalni komplet (možna izposoja na društvu).

Stroški: 45€ - vključen je prevoz z 20 sedežnim avtobusu.

Prijave: najkasneje do četrtka, 8.8. preko spodnjega obrazca https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScd734vAF9gVJAwrzpTbLVwOgjensK09mXRkVJaPzRgG9j1yA/viewform. Za dodatne informacije pokličite na 051 324 085.

Pohitite s prijavami, saj je število udeležencev omejeno!

Pohod je organiziran skupaj s PD Postojna.

V primeru slabega vremena pohod odpade.