Družinski izlet v Rakov Škocjan

Rakov Škocjan je kraška dolina, po kateri teče reka Rak. Leži med Cerkniškim in Planinskim poljem. Dolina je dobila ime po cerkvi sv. Kancijana, ki je bila zgrajena ob prehodu iz 15. v 16. stoletje. Ogledali si bomo tudi Veliki in Mali naravni most in še veliko drugih zanimivosti, ki nas bodo čakale ob poti.

KDAJ: v nedeljo, 21. junija 2020

ZBORNO MESTO: ob 9.00 v Rakovem Škocjanu (pri hotelu Rakov Škocjan)

Navodila: Iz Postojne vožnjo nadaljujemo po stari cesti proti Logatcu. Ko se Postojna konča, pri zaselku Ravbarkomanda zavijemo desno v smeri Unca, Rakeka in Rakovega Škocjana. Za tem, ko preko nadvoza prečimo železniško progo, nadaljujemo levo po glavni cesti, nato pa skozi podvoz pod avtocesto preidemo na drugo stran avtoceste. Nekaj časa se peljemo ob avtocesti, nato pa nas oznake za Rakov Škocjan usmerijo desno na makadamsko cesto, po kateri se peljemo do Hotela Rakov Škocjan.

ZAKLJUČEK: približno ob 13.00

TEŽAVNOST: Pohod traja približno 3 ure. Pot ni težavna in je primerna za otroke od 1. razreda naprej.

OPREMA: pohodna obutev, vremenu primerna oblačila, nahrbtnik

HRANA, PIJAČA: voda ali nesladkan čaj, sendvič ali dva, suho sadje ali drugi zdravi prigrizki

CENA: 0 €

VODJA: Valentina Posega (041 743 363)

PRIJAVE: najkasneje do petka, 19.6.2020, do 10.00 ure, pri mentoricah v šolah oz. Valentini telefonsko ali na mail valentina.posega@pdpostojna.si

V primeru slabega vremena bo izlet odpovedan, o čemer bomo prijavljene obvestili telefonsko ali na spletni strani PD Postojna najkasneje do sobote, 20.6.2020.