DAN PLANINCEV

VABILO

PLANINSKO DRUŠTVO POSTOJNA in MEDDRUŠTVENI ODBOR PLANINSKIH DRUŠTEV PRIMORSKE

vabita 12. 6. 2021

planince in ljubitelje narave na tradicionalni praznik DAN PLANINCEV, ki ga bomo letos obeležila skupaj planinska društva MDO Primorske NA SLAVNIKU (1028 m). Po dolgem času je to priložnost za skupno druženje. Pohod je primeren za vse starostne skupine, moramo imeti le kondicije za 4 ure hoje.

ODHOD: Glede na število prijav ob 7.00 z avtobusne postaje Pivka, 7.15 izpred OŠ Antona Globočnika Postojna (pred Primorko).

POTREBNA OPREMA: lahka planinska oprema, zaščita pred sonce, vetrom, dežjem

HRANA: dovolj tekočine in prigrizki za med potjo (možen topli obrok v Tumovi koči na Slavniku), po kulturnem programu topli obrok in ena pijača brezplačno.

CENA: glede na obliko prevoza, ne več kot 15€

PROGRAM:

  • Ob 8.00 uri zbor udeležencev na parkirišču pred občinsko stavbo Hrpelje – Kozina - odcep ceste za Slavnik in nadaljevanje vožnje do odcepa za lovski bivak,
  • od tu pohod po poti SPP do vrha Slavnika, kjer bo kratek počitek,
  • nadaljevanje pohoda do lovskega bivaka ob lipi,
  • druženje ob skupni malici (ki jo priskrbi organizator) in kratek kulturni program,
  • povratek do parkiranih avtomobilov 20 minut.

Skupne zmerne hoje po nezahtevni poti bo 4 ure. Vodijo: Vodniki PD Slavnik. Prisotni bodo tudi vodniki PD Postojna. Tura je po makadamski cesti iz Kozine do vrha Slavnika in nazaj do bivaka primerna tudi za kolesarje.

Zaradi organizacije so OBVEZNE PRIJAVE udeležencev, z navedbo hoje ali kolesarjenja do četrtka, 10. junija 2021, do 17. ure preko spletnega obrazca, ki ga dosežete s klikom na povezavo https://forms.gle/ioueHh93Bp1BzpHL6. Prijavite se lahko tudi vodji za PD Postojna Mariji Kuhar na tel. št. 041 663 117 ali elektronsko pošto marija.kuhar.ku@gmail.com. Prevoz do izhodišča bomo organizirali glede na število prijav.

Pri organizaciji bodo upoštevani priporočeni ukrepi za preprečitev bolezni Covid-19 Nacionalnega inštituta za javno zdravje. V primeru slabega vremena bo pohod odpovedan, kar bomo objavili na spletni strani najkasneje v četrtek 10. 6. 2021 zvečer.