Ob 200 letnici rojstva Miroslava Vilharja smo se odločili, da skupaj s Planinskim društvom Snežnik Ilirska Bistrica in Kulturno prosvetnim društvom Miroslav Vilhar iz Zagorja, organiziramo pohod k gradu Kalc, ki bo popestren s kulturnimi utrinki.

Pohodniki iz Postojnsko – Pivškega konca se zberemo v soboto, 15.9.2018 ob 8.00 pred Krpanovim domom v Pivki.

Pot nas bo vodila mimo Primoža, čez Tabor (približno ob 9 uri), v Zagorje (med 10 in 11 uro) in ob reki Pivki do gradu Kalc, kjer je živel Miroslav Vilhar. Na Kalcu se nam bodo pridružili tudi naši turni kolesarji, ki se pripeljejo iz Postojne in pohodniki iz Bača. Hoje bo približno za 3h.

Turni kolesarji imajo zbor ob 8.00 pred Primorko v Postojni, Pivčani s kolesi se jim pridružijo pri Ekomuzeju v Pivki ob 9 uri.

Nazaj v Pivko pohodnike pripelje avtobus.

Vabljeni otroci in odrasli, lahko pa nam pripeljite samo otroke in jih na istem mestu prevzamete med 14. in 15. uro.

Ker pa je to tudi dan akcije »ŠE ZADNJIČ« očistimo Slovenijo, bomo na poti pobirali smeti in skrbno pazili, da ne bi tudi naši odpadki ostali za nami.

Pohod je brezplačen, za prijave prosimo zaradi lažje organizacije.

POTREBNA OPREMA: Nahrbtnik, dobri čevlji, vetrovka in spodaj več tanjših oblačil, da se lahko postopoma slačimo, rezervna majica, kapa, kapa za sonce.
HRANA in PIJAČA: Po lastni izbiri iz nahrbtnika (sendviči, negazirana pijača, sadje, čokolada).
PRIJAVE: do četrtka 13.9. 2018 zjutraj otroci pri mentoricah na šolah, ostali pohodniki vodji osebno, kolesarji pa Tomažu.

vodja pohodniki: Neva Šemrov 041 597 151
vodja turni kolesarji: Tomaž Penko 041 208 387


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja