Drage planinke in planinci!

V letošnjem poletju bomo teden dni preživeli v osrčju Kamniško-Savinjskih Alp.  Solčavsko je geografsko zaokroženo območje ob meji med Slovenijo in Avstrijo, v povirju reke Savinje v Zgornji Savinjski dolini, v naročju Kamniško-Savinjskih Alp in Karavank. Posebnost Solčavskega so tri vzporedne alpske, ledeniško preoblikovane doline Logarska dolina, Robanov kot in Matkov kot. Znamenita Solčavska panoramska cesta povezuje velike gorske kmetije v Matkovem kotu in kmetije v zaselku Podolševa. Od tod so prekrasni razgledi na doline in venec Kamniško-Savinjskih Alp. S krajinskima parkoma Logarska dolina in Robanov kot ter z območji Natura 2000 je zavarovanega preko 80% solčavskega ozemlja.

Kot je že v navadi za naše planinske tabore, si bomo v tednu dni poskusili ogledati čim več lokalnih znamenitosti in osvojiti vsaj nekaj najbližjih vrhov, mogoče pa tudi kakšnega bolj oddaljenega. Nezadržno se približuje poletje, čas počitnic in dopustov. Tudi letos bomo za vas v Planinskem društvu Postojna pripravili poletni tabor in sicer med 23. in 29. julijem v Solčavi.

Na tabor ste vabljeni vsi, ki vas veseli hoja v hribe, ki imate radi dobro družbo in si želite preživeti nekaj dni v objemu narave in noči v objemu spalne vreče. Večino časa bomo, kot se za planinski tabor tudi spodobi, preživeli v hribih. Odpravili se bomo na nekaj krajših in daljših planinskih izletov in si ogledali lokalne zanimivosti. Morda se odpravimo tudi na kakšen večdnevni pohod, bivakiranje, lov za zakladom, nočno pustovolščino, orientacijski pohod, plezanje …

Dneve v taboru si bomo popestrili z raznimi družabnimi in športnimi igrami, delavnicami, skritimi gosti… No, kakšno popoldne bomo namenili tudi poležavanju na toplem poletnem sončku. Seveda ne smejo manjkati čarobni večeri ob tabornem ognju in ob koncu tabora še najpomembnejše – planinski krst!

Za vse to bomo poskrbeli planinski vodniki z licencami PZS, naši pomočniki, mentorice, mladinski voditelji, kuharica, dr. Žulj in ostali, ki z veseljem namenimo svoj prosti čas za organizacijo in izvedbo tega velikega projekta.

Zaradi nezgodnega zavarovanja v gorah morajo imeti vsi udeleženci tabora poravnano članarino pri Planinski zvezi Slovenije za letošnje leto.

Tabor bo , tako kot je že običajno, razdeljen na tri tabore, ki potekajo skoraj istočasno:

MALI TABOR je primeren za otroke od 2. do 5. razreda OŠ.

Izleti so krajši, poudarek je na družabnosti,

pravilni hoji v hribe in planinskih vrednotah.

Cena: 120€ oziroma 17€/dan

VELIK TABOR je primeren za učence od 6. razreda OŠ naprej, srednješolce in študente. Ture bodo daljše, spopadli se bomo tudi s kakšno zahtevno planinsko potjo, se preizkusili v plezanju in orientaciji, bivakirali v naravi…

Cena: 130€ oziroma 22€/dan

PEHTE so posebna skupina, ki jih združuje ljubezen do narave in hoje v hribe. Njihovi izleti niso tako zahtevni kot izleti velikega tabora, poudarek je na uživanju v gorah. Parkirišče na tabornem prostoru je omejeno, zato prosimo, da se dogovorite za prevoz med seboj.

Skupina je namenjena odraslim planincem, njihov tabor pa se prične en dan prej, 22.7.!

Cena: 160€ oziroma 25€/dan

ROK PRIJAVE: 31. 5. 2018!

V primeru kasnejše prijave je tabornina za 20€ višja. V primeru več prijavljenih iz iste družine pa je prijavnina nižja za 10€ na osebo. Število mest je omejeno! Prijavo upoštevamo po oddaji prijavnice na spletni strani društva, plačilu društvene članarine in plačilu vsaj polovice zneska tabornine.

Tabornino je letos možno poravnati z nakazilom na TRR društva št IBAN SI56 6100 0001 7886 565, v sklicu navedite ime in priimek udeleženca. Navodila za plačilo so na društveni spletni strani(www.pdpostojna.si/informacije). Rok za plačilo je enak roku prijave, 31.5.2018. Znesek lahko poravnate tudi v dveh obrokih: polovico ob prijavi, polovico do 1.7.2018.

Vse nadaljnje obveščanje bo potekalo prek elektronske pošte.

Za vse dodatne informacije se obrnite na Eriko Mahnič (051-245-601 ali erikamahnic@gmail.com).

Lep planinski pozdrav,

vodniki in mentorice PD Postojna.


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja