Povezava do prejšne objave.

V novem razpisu smo podaljšali rok prijav in nekoliko spremenili program.

KDAJ?          27.04. – 29.04.2018 (3 dni)

ODHOD         Postojna: 5.00 s parkirišča pred Primorko

Pivka: 5.20 z avtobusne postaje

POVRATEK: 29.04. v večernih urah.

TEŽAVNOST: Izlet je primeren za vse, ki imajo kondicije za 6-8 ure hoje dnevno.

  1. dan: Mala Paklenica: hoje 6-7 ur, delno zahtevna (kanjon), višinska razlika 700m
  2. dan: Bojin kuk: hoje 6-7 ur , višinska razlika 400m (na vrh se povzpnemo v dveh skupinah po zahtevni ali lažji poti, 3. skupina lahko počaka pod vrhom)
  3. Anića kuk (712m); 7 ur, višinska razlika 680m, (vršni del je zahtevna pot, ena skupina lahko počaka pod vrhom).

Smeri in dolžina poti se lahko spremenijo glede na vremenske ali kondicijske pogoje. Ob razpoložljivosti vodnikov se delu skupine lahko omogoči sprememba poti.

POTREBNA OPREMA: Nahrbtnik, planinske palice, planinski čevlji z rebrastim podplatom, več plasti oblačil, ki jih lahko po potrebi slečete, rezervna oblačila za preoblačenje, topla oblačila za zvečer ali slabo vreme, zaščita proti soncu (kreme, sončna očala, pokrivalo za na glavo), kopalke, brisača, pribor za osebno toaleto, zdravila (ki jih redno jemljete) in ostalo, brez česar ne morete zdržati tri dni. Za zahtevno pot na Bojin kuk je potrebna oprema za samovarovanje (plezalni pas, samovarovalni komplet)  in čelada. Čelada je potrebna tudi na delih drugih poti.

Oprema bo za tiste, ki nimajo lastne, na razpolago s strani društva. Izposoja je brezplačna.

PRENOČEVANJE, HRANA: 2X POLPENZION (1.dan večerja, zadnji dan zajtrk). Obroke za čez dan si preskrbimo v bližnjih samopostrežnih trgovinah ali lokalih ter v planinski koči.

Pri prijavi navedite, če ste vegetarijanec(ka).

Obvezno si je treba urediti dodatno zdravstveno zavarovanje za tujino (ZZZS) in članarino PZS, ki zagotavlja nezgodno reševanje (tudi) v tujih gorah. Priporočljivo je nezgodno zavarovanje za tujino, ki si ga vplača vsak sam.

Za prestop meje in registracijo nastanitve je obvezna osebna izkaznica ali potni list.

CENA: 100 €, ob polnem avtobusu, a največ 110€. V ceni niso všteti obroki za čez dan in vstopnina v park (50KN oz. 7€).

PRIJAVE: do zapolnitve mest na telefon 041 663 117 ali po elektronski pošti marija.kuhar.ku@gmail.com. Na razpolago je le še nekaj mest.

VODJA: Marija Kuhar (tel. 041 663 117).

V primeru slabega vremena bo izlet odpovedan, o čemer vas bomo obvestili na spletni strani društva, prijavljene pa tudi po telefonu, najkasneje v ponedeljek, 23.04.2018 zvečer.

 


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja