Le streljaj od Ljubljane se skriva divja soteska z divjim imenom: Pekel. Potok Otavščica je na svoji poti iz Rakitne na Ljubljansko barje zarezal čudovito sotesko s prekrasnimi slapovi in tolmuni, nekje na poti pa se je še preimenoval v Borovniščico. Če si pekel predstavljamo kot vroč kotel, je ta Pekel, ki ga bomo obiskali, ravno njegovo nasprotje. Poleti je v soteski prijetno hladno, pozimi pa narava na potoku ustvari različne ledene skulpture, ki se jih lotevajo ledni plezalci. Seveda ima tudi pomlad svoje čare, ko v soteski zaživi življenje v obliki mnogih spomladanskih cvetlic. Pot je mestoma kar zahtevna, potreben je siguren korak! Se sliši zanimivo? Potem se nam pridruži in ne bo ti žal!

KDAJ: V soboto, 14. 4. 2018.

ZBOR UDELEŽENCEV: (Na izlet gremo z vlakom – vlak ne čaka zamudnikov!)

  • ob 7:30 na železniški postaji v Pivki
  • ob 7:45 na železniški postaji v Postojni

POVRATEK:

  • predvidoma ob 14.18 uri na zborno mesto v Postojni in ob 14:32 v Pivki. V primeru, da se izlet nekoliko podaljša, je predviden prihod ob 15:37 v Postojno in ob 15:49 v Pivko (v tem primeru vas o spremenjeni uri prihoda obvestimo po telefonu med izletom)

TEŽAVNOST: Na izletu so posamezna izpostavljena mesta, ki so nevarna za zdrs. Potrebna je previdnost in ustrezna oprema. Udeležijo se ga lahko otroci 2. razreda OŠ in starejši. Hoje bo za približno 4 ure.

POTREBNA OPREMA: Nahrbtnik, nepremočljivi visoki planinski čevlji, vetrovka, kapa, po potrebi zaščita proti soncu – krema, očala.

HRANA in PIJAČA: Po lastni izbiri iz nahrbtnika (3 sendviči, 1l negazirane pijače, rozine, jabolka, čokolada).

CENA IZLETA: 7 EUR za otroke do 12 leta starosti, 10 EUR za starejše otroke.

VODJA IZLETA: Aljaž Šemrov (040-454-168, aljaz.semrov@gmail.com)

 

PRIJAVE: najkasneje do petka, 13. 4. 2018, do 10. ure pri mentoricah na osnovnih šolah. Morebitne odjave prosimo sporočite vodji izleta.

V primeru odpovedi izleta, vas bomo o tem obvestili na spletni strani društva in po elektronski pošti najkasneje v petek, 15. 4. 2018!


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja