VABILO NA POHOD

PD Podnanos organizira v nedeljo, 04.03.2018  že 35. tradicionalni Zimski pohod na Nanos po Vojkovih poteh.

Začetek pohoda je  izpred OŠ v Podnanosu, ura ni določena, ker pohodniki startajo sami časovno poljubno kot pač prispejo v Podnanos. Pot  pelje iz Podnanosa čez potok Močilnik, nato pa  skozi vas Podbreg čez Tabor in se vzpenja na planoto Zatrep.

Od tu se steza strmo dvigne v pobočje Nanosa. Na vrh pridemo pri kapelici, takrat smo »na Konju« na višini 920 m. Če je lepo vreme, je od tu lep razgled po zgornji Vipavski dolini, Krasu ter do morja in naprej v Furlansko nižino.

Od kapelice se steza spušča do kmetije »pri Strgarjevih«.

Od Strgarjevih gremo delno po gozdni cesti, delno pa po stezi do koče Nanos,  kjer je konec pohoda. Tu se pohodniki lahko okrepčajo in potrdijo vzpon. 

Sam pohod traja okrog tri ure in je primeren za vse kategorije pohodnikov s tem, da je potrebno imeti ustrezno opremo glede na vremenske razmere.

Udeležba na pohodu je na lastno odgovornost.


Startnine ni, pijača in jedača pa bo na razpolago po simbolični ceni.

Dodatne informacije glede pohoda lahko dobite pri vodji prireditve g. Benjaminu Andlovec (tel. 041 409 193), pri pomočniku vodje g. Krečič Elvisu (tel. 041 535 118), tajnici društva ga. Božič Irmi (tel. 040 154 260) ali pa na mail naslovu: info@pd-podnanos.si.

Lepo vabljeni v čim večjem številu na Nanos!

PD Podnanos


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja