PLANINSKO DRUŠTVO POSTOJNA VABI NA ZIMOVANJE ODRASLIH na NANOS (1264m)

Zima v gorah je lahko pravljična, a poleg lepote nas v zasneženih vršacih čakajo številne skrite pasti, ki se jim lahko z dobrim znanjem in izkušnjami izognemo. Zato vas vabimo na zimovanje, ki bo potekalo na Nanosu. Prebivali bomo v Vojkovi koči (kjer bomo prvi dan večerjali, v nedeljo pa bomo imeli zajtrk in kosilo).

Na zimovanju se bomo spoznali z zimsko tehniko gibanja v gorah, z uporabo zimske planinske opreme, s prvo pomočjo v zimskih razmerah in še s čim, kar nam ponujajo v sneg zavite gore. V soboto zvečer pa bo seveda veselo, saj bo obilo zabave in druženja.

 

KDAJ: V soboto in nedeljo, 24. 02. 2018 in 25. 02. 2018

ZBOR: v soboto, 24. 02. 2018 ob 9:00 na parkirišču v Razdrtem (vzpon iz Stran)

POVRATEK: predvidoma v nedeljo popoldan v Razdrto

TEŽAVNOST: Zimovanje je primerno za vse planince, sposobne približno 6 ur hoje

POTREBNA OPREMA:  

Poleg osnovne, tudi zimske planinske opreme (nahrbtnik, planinski čevlji, gamaše, pohodne palice, topla oblačila, zimske pohodne ali smučarske hlače, kapa, rokavice, spodnje perilo, nogavice, majice, …) vzemite še spalno vrečo ali planinsko rjuho, copate za po koči, čelno svetilko, pribor za osebno higieno, brisačo, termo posodo za čaj, zaščito pred soncem (očala, krema); vzemite tudi planinsko člansko izkaznico s plačano članarino; kdor ima čelado, dereze in cepin, naj jih vzame s seboj.

HRANA in PIJAČA:  Po lastni izbiri iz nahrbtnika (voda, čaj, sendviči, sadje, suho sadje, čokolada, …), da se prebijemo do večerje.

VODJA: Marija Kuhar

CENA IZLETA: 30 EUR (nastanitev, en polni penzion, izposoja opreme)

PRIJAVE: najkasneje do (tega) petka, 16. 02. 2018, do 18.00 ure do srede, 21. 02. 2018, do 16.00 ure na elektronski naslov: marija.kuhar.ku@gmail.com ali na tel.št. 041 663 117.

V primeru slabega vremena vas bomo o odpovedi zimovanja obvestili na spletni strani društva  ali telefonsko najkasneje v četrtek, 22. 02. 2018.

Pohitite s prijavami! Se vidimo.


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja