Zadnji dan septembra in prvi dan oktobra se bomo odpravili v enega najlepših kotičkov Slovenije. Na poti nas bodo spremljale čudovite planine s pastirskimi kočami, jesenske barve in čudoviti razgledi. Dvodnevni izlet do Sedmerih jezer je namenjen tako mlajšim kot tudi starejšim planincem. Z najmlajšimi se bomo prvi dan povzpeli s planine Blato mimo planine pri Jezeru in Dednega polja do Koče pri Triglavskih jezerih. V popoldanskem času se bomo sprehodili še do Velikega Triglavskega jezera ali Ledvičke in se vrnili nazaj do Koče pri Triglavskih jezerih, kjer bomo tudi prenočili. Drugi dan se bomo z najmlajšimi po isti poti vrnili nazaj do planine Blato.
Odrasli bomo prvi dan pred spustom h koči zavili še na Malo Tičarico, če bodo pogoji in kondicija, pa še na Veliko Tičarico. Popoldne sprehod do Ledvičke. Drugi dan gremo mimo Črnega jezera na Pršivec in zatem do planine Blato.

KDAJ: 30.9 in 1.10.2017
ODHOD: 30.9.2017 iz Pivke ob 6.40 uri (avtobusna postaja pri Krpanovem domu) in iz Postojne ob 7.00 uri (parkirišče pred Primorko)
POVRATEK: v nedeljo 1.10.2017 v popoldanskih urah
TEŽAVNOST: delno zahtevno (dvodnevna tura), primerno za otroke od 4. razreda dalje in odrasle. Prvi dan bomo z otroki hodili 5-6 ur. Odrasli: prvi dan približno 6-7 ur , drugi dan približno 5 ur.
POTREBNA OPREMA: Planinska izkaznica z veljavno nalepko za leto 2017 (ali doplačilo 9 evrov za spanje), rjuha za spanje v koči (ali doplačilo za izposojo rjuhe), dovolj velik nahrbtnik, planinski čevlji, dovolj toplih oblačil, oblačila za preobleči v koči, rezervne nogavice, kapa, šal in rokavice, prva pomoč, zaščita pred dežjem in soncem, svetilka.
HRANA IN PIJAČA: v koči bomo imeli večerjo in naslednji dan zajtrk, iz nahrbtnika je potrebno imeti malico za dva dni in vsaj 1,5 L vode.
CENA: 48 EUR (cena se lahko spremeni glede na število udeležencev)
VODJA: Nika Čuk (040-173-239) in Marija Kuhar (041-663-117)
PRIJAVE: sprejema do torka, 26.9.2017, Nika Čuk na telefonsko številko 040-173-239

ŠTEVILO MEST JE OMEJENO!!

V primeru, da izlet zaradi slabih vremenskih razmer odpade, vas bomo pravočasno obvestili na društveni spletni strani.