Vodniški odsek Planinskega društva Postojna vabi na izlet na Razor (2601m) in Škrlatico (2740m)

Prosimo, da pred prijavo pozorno preberete vabilo!

Kdaj? 27. in 28.8.2017
Ura odhoda: 27.8. ob 4.30 iz avtobusne postaje v Pivki, ob 4:45 pred Primorko v Postojni
Prihod: 28.8. v poznih popoldanskih urah

Opis poti: Z dvema kombijema se bomo zapeljali do izhodišča v dolini Vrat (1015m). Od tam se bomo preko Sovatne povzpeli mimo Pogačnikovega doma na Kriških podih (2050m) do Razorja (2601m) ter nazaj do doma. Sledi večerja in spanje. Naslednji dan vzpon do Škrlatice (2740m) in spust v dolino Vrat mimo bivaka IV.

Čas hoje: prvi dan 9 ur (1850m vzpona), drugi dan 10 ur (1000m vzpona, 1800m spusta).
Zahtevnost: pot je kondicijsko in tehnično ZELO ZAHTEVNA. Zaradi tehnične zahtevnosti je na turi obvezna uporaba čelade, plezalnega pasu in samovarovalnega kompleta.
Spanje: Spali bomo na skupnih ležiščih v Pogačnikovem domu na Kriških podih.
Hrana: Po želji iz nahrbtnika. Večerjo in zajtrk si lahko kupite v Pogačnikovem domu. Dovolj pijače – v primeru vročega vremena vsaj 3 litre vode!
Oprema: Planinska izkaznica z veljavno nalepko za leto 2017 (ali doplačilo 9€ za spanje). Rjuha ali spalna vreča za spanje v koči (ali doplačilo 3€ za izposojo rjuh). Dovolj velik nahrbtnik, dovolj toplih oblačil, zaščita pred soncem in dežjem, svetilka, prva pomoč.
Tehnično opremo (čelado, plezalni pas, samovarovalni komplet) brezplačno posodi društvo.

Cena: 45€, za S+Š člane 35€. Cena vključuje prevoz, prenočišče in izposojo opreme. V ceno NI vključena hrana v koči!
Prijave: število mest je omejeno na 12! Prednost imajo tisti, ki so iz PD Postojna in tisti, ki so prej prijavljeni. Prijave so možne izključno preko spletnega obrazca, dostopnega na https://goo.gl/forms/8cULhRd2yl7pnR1b2 , ki se bo odprl v ponedeljek, 14.8. ob 14. uri.

Pridržujemo si pravico do spremembe ali odpovedi izleta v primeru slabega vremena, bolezni ali premalo prijavljenih. Pridržujemo si pravico do zavrnitve prijave, če menimo, da udeleženec ni sposoben ali njegovo zdravstveno stanje ni primerno za takšno planinsko turo. V primeru, da se izleta po prijavi ne morete udeležiti, to sporočite vodji izleta najkasneje dan pred izletom. V nasprotnem primeru bomo zaračunali polno ceno izleta.

Vse obveščanje bo potekalo izključno po elektronski pošti.
Kontakt: Aljaž Šemrov, vodja izleta. 040-454-168 ali aljaz.semrov@gmail.com

Lepo vabljeni!